62χρονος δολοφονεί τη σύζυγό του στο Ανόβερο

Gülüsan T.
γεννημένος: 1965
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 8 Ιουνίου 2022
Κατοικία: Α: Ανόβερο
Καταγωγή: αδιευκρίνιστη
Παιδιά: δεν υπάρχουν κοινά
Δράστης: ο σύζυγός της Osman T. (62 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Μετά τη δολοφονία, ο Osman κλέβει χρήματα, χρυσό και κοσμήματα από τη σύζυγό του και τα στέλνει στα παιδιά του. Αν είναι έτσι, η απληστία θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο. Λέγεται ότι η Gülüsan ήρθε από την Τουρκία και παντρεύτηκε τον Osman. Αμέσως μόλις πήρε την άδεια παραμονής της, φέρεται να θέλησε να τον χωρίσει. Κάτι που ο Οσμάν πιθανόν να θεωρεί ως απιστία. Ή είναι ένα κατασκευασμένο κίνητρο. Ίσως η Gülüsan θέλει απλώς να χωρίσει τον σύζυγό της, κάτι που ο Osman δεν δέχεται.

Πράγμα που μας φέρνει στην τιμή. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην Τουρκία γύρω στο 2019. Κατά πάσα πιθανότητα, έχουν και οι δύο παιδιά από προηγούμενες σχέσεις. Ο Osman εργάζεται για τη Volkswagen στο Ανόβερο. Η Gülüsan μετακομίζει μαζί του.

Στις 8 Ιουνίου 2022, την μαχαιρώνει μέχρι θανάτου με 18 μαχαιριές. Στη συνέχεια μεθάει και καλεί την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί είναι στην πόρτα, τους πλησιάζει, πιθανώς για να πυροβοληθεί. Ο αστυνομικός παραμένει σώος.

Τον Δεκέμβριο του 2022 αρχίζει η δίκη στο περιφερειακό δικαστήριο του Ανόβερου. Στο κινητό τηλέφωνο του θύματος βρίσκεται ένα αρχείο ήχου του εγκλήματος. Η επίθεση εναντίον του αστυνομικού δικάζεται επίσης ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.