29χρονος συνελήφθη μετά από επίθεση σε γυναίκα

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sayra
γεννημένη: 2002
μαχαιρώθηκε: 23 Ιουνίου 2022
Κατοικία: Η γυναίκα που γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 2323: Αμβούργο
Καταγωγή: Αμβούργο: Αμβούργο: Αφγανιστάν
Παιδιά: μάλλον κανένα
Δράστης: Αφγανός (29 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Νωρίς το πρωί της 23ης Ιουνίου 2022, η Sayra θέλει να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορείο στο Αμβούργο-Billstedt. Ο δράστης της καρφώνει ένα μαχαίρι στο κεφάλι. Η Σαΐρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα και επιβιώνει. Μετά από ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό, συλλαμβάνεται ένας Αφγανός. Η λέξη "έγκλημα σχέσεων" εμφανίζεται στις αναφορές. Τα ονόματα των εμπλεκομένων δεν είναι γνωστά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.