25χρονη μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο διαμέρισμά της. Ο σύζυγος καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Kidane
γεννημένος: 1997
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 25 Ιουλίου 2022
Κατοικία: Titisee-Neustadt (Μαύρος Δρυμός)
Καταγωγή: Τίτενς-Τάιτσετ: Ερυθραία
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: ο σύζυγός της (31 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Λίγα είναι γνωστά για την υπόθεση αυτή. Ένα ζευγάρι από την Ερυθραία ζει στο Titisee-Neustadt της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Η σύζυγος θέλει διαζύγιο (ή έχει πάρει διαζύγιο), ο σύζυγος δεν θέλει να το δεχτεί. Στις 25 Ιουλίου 2022, τη σκοτώνει με 4 μαχαιριές στο διαμέρισμα που μοιράζονται. Την επόμενη μέρα συλλαμβάνεται από την αστυνομία σε μια κλινική στο Neustadt.

Τον Δεκέμβριο, ο δράστης καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για φόνο από το περιφερειακό δικαστήριο του Φράιμπουργκ. Τα ονόματα δεν είναι γνωστά, κάποια στιγμή λέγεται ότι ο δράστης είναι από την Γκάμπια. Είναι επίσης πιθανό η γυναίκα να μην είναι από την Ερυθραία, αλλά να έχει μόνο αφρικανό πατέρα. Δεν υπάρχουν επίσης πληροφορίες για τα παιδιά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.