25χρονη γυναίκα σκοτώθηκε από τον φίλο της στο Nagold

Klara
Γεννήθηκε το 1997
Δολοφονία: 24 Απριλίου 2022
Κατοικία: Κωνσταντινούπολη: Nagold (κοντά στη Στουτγάρδη)
Προέλευση: ασαφής
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: ο φίλος της (27 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Στις 24 Απριλίου 2022, ένας άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη φίλη του στο κοινό τους διαμέρισμα στο Nagold-Lemberg του Μαύρου Δρυμού. Γίνεται λόγος για μια "πολύ βίαιη πράξη σχέσης". Ένας γνωστός του δράστη (ή μέλος της οικογένειας) ειδοποιεί την αστυνομία την επόμενη μέρα. Το πτώμα βρίσκεται, ο δράστης συλλαμβάνεται.

Ένα απόσπασμα από τον Τύπο: "Το υπουργείο δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το ποινικό μητρώο και την εθνικότητα του υπόπτου, επικαλούμενο, μεταξύ άλλων, την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.