15χρονη Ιρανή δολοφονήθηκε πιθανότατα επειδή ήταν ερωτευμένη με ένα αγόρι

Nazanin Zainab Alizadeh
Ηλικία: 15
Πιθανώς δολοφονήθηκε: Φεβρουάριος 2024
Κατοικία: Α: Khorramabad, Lorestan
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: Α: Η ίδια ήταν παιδί
Δράστης: -
Η 15χρονη Nazanin Zainab Alizadeh από το Khorramabad φοιτούσε στο σχολείο Sadiqeh Kobra. Ο αναπληρωτής ανακάλυψε ότι η Nazanin Zainab είχε ερωτευτεί ένα αγόρι. Επικοινώνησε με τη μητέρα της Zainab, η οποία την έφερε στο σχολείο και συζήτησε το θέμα μαζί της. Η Nazanin Zainab παρακάλεσε τον αναπληρωτή και τη μητέρα της να μην πουν τίποτα στον πατέρα της γι' αυτό. Ωστόσο, οι εκκλήσεις της δεν εισακούστηκαν και τόσο ο βουλευτής όσο και η μητέρα της ενημέρωσαν τον πατέρα της. Φοβούμενη τον πατέρα της, η Nazanin Zainab έφυγε από το σχολείο εκείνη τη στιγμή. Δύο ημέρες αργότερα, αναφέρθηκε ότι η Nazanin Zainab είχε πεθάνει. Η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι είχε αυτοκτονήσει, αλλά οι φίλοι της, οι οποίοι είχαν οργανώσει μνημόσυνο γι' αυτήν στο σχολείο, ήταν σίγουροι ότι η Nazanin Zainab είχε δολοφονηθεί.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.