Ύποπτη δολοφονία τιμής στη Στοκχόλμη: 14χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από την οικογένειά του επειδή έβγαινε με φίλους μετά το σχολείο

Aida
Γεννήθηκε: 2008
Δολοφονήθηκε: 19 Μαΐου 2022
Κατοικία: Nacka, Στοκχόλμη, Σουηδία
Καταγωγή: Α: Αιθιοπία
Παιδιά: Α: Η ίδια ήταν παιδί.
Δράστες: Μητέρα (46 ετών), αδελφός (17 ετών), ξάδελφος (21 ετών)
Το 2019, η Aida μετανάστευσε με τη μητέρα της και τα δύο αδέλφια της από την Αιθιοπία στη Σουηδία. Ο πατέρας των παιδιών δεν είναι εγγεγραμμένος στη Σουηδία. Η οικογένεια φέρεται να ασπάζεται την ισλαμική πίστη.

Η μητέρα ήταν δυσαρεστημένη με την υποστήριξη διακανονισμού και τα επιδόματα τέκνων που λάμβανε και απευθύνθηκε στο δικαστήριο το 2020 ζητώντας να λάβει και κοινωνική βοήθεια. Το αίτημά της απορρίφθηκε από το δικαστήριο, με το επιχείρημα ότι η οικογένεια λάμβανε περισσότερα επιδόματα από άλλους δικαιούχους κοινωνικής πρόνοιας και ότι θα έπρεπε να είχε προγραμματίσει καλύτερα τα οικονομικά της. Παρ' όλα αυτά, χορηγήθηκαν πρόσθετα επιδόματα διατροφής "για να μην υποφέρουν τα παιδιά".

Την Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, η 14χρονη Aida βρέθηκε νεκρή στη βίλα της οικογένειας στη Nacka. Η οικογένειά της δήλωσε στην αστυνομία ότι αυτοκτόνησε. Αφού ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τραύματα της Aida δεν συμφωνούσαν με την ιστορία που έλεγε η οικογένεια, η μητέρα, ο αδελφός και ο ξάδελφος συνελήφθησαν.

Η αστυνομία υποψιάζεται ότι η Aida δολοφονήθηκε από την οικογένειά της για λόγους που σχετίζονται με την τιμή και ότι η οικογένεια προσπάθησε στη συνέχεια να κάνει τη δολοφονία να μοιάζει με αυτοκτονία.

Η Aida λέγεται ότι έκανε παρέα με φίλους του σχολείου μετά το σχολείο, κάτι που η οικογένειά της δεν ενέκρινε. Το γεγονός ότι είχε μια διαμάχη στο σπίτι ήταν γνωστό στο σχολείο της.

Το Aida δεν είναι το πραγματικό όνομα του θύματος. Θα χαιρόμασταν με συμβουλές για την υπόθεση αυτή!

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Uncategorized, Δολοφονία τιμής, Έρευνα.