Ιστορία δολοφονίας τιμής

caret-down caret-up caret-left caret-right
Νεαρή ανώνυμη γυναίκα
Γεννήθηκε: -
Απόπειρα δολοφονίας: Δεκέμβριος 2021
Κατοικία: Weerselo, Ολλανδία
Προέλευση: πιθανώς Τουρκία
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο αδελφός της
Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, γύρω στις 00:30, η γειτονιά γύρω από την Kardinaal Alferinkstraat στο Weerselo ξαφνιάστηκε από κραυγές στο δρόμο. Ένας νεαρός άνδρας έπεσε πάνω σε μια νεαρή γυναίκα και φώναζε ότι θα τη σκοτώσει.

Γενναίοι χωρικοί απέτρεψαν ένα μαύρο σενάριο και εξουδετέρωσαν τον νεαρό άνδρα και τον κράτησαν υπό έλεγχο μέχρι να φτάσει η αστυνομία και να τον συλλάβει. Η γυναίκα κατέληξε με μια μαχαιριά στο άνω μέρος του χεριού της. Η αστυνομία συνεχάρη τους χωρικούς για τη γενναία και επιτυχημένη δράση τους.

Σύμφωνα με την οικογένεια, το περιστατικό αφορούσε έναν κλιμακούμενο καυγά μεταξύ αδελφού και αδελφής επειδή είχε ανακαλύψει ότι εκείνη έστελνε γυμνές φωτογραφίες του εαυτού της στο κινητό της τηλέφωνο. Ο αδελφός ήταν επίσης θυμωμένος επειδή εκείνη αρνήθηκε να φορέσει μαντήλα. Σύμφωνα με την οικογένεια, η συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας παραβιάζει τους θρησκευτικούς κανόνες.

Σύμφωνα με την οικογένεια, το θύμα είναι σχετικά καλά.

Η αστυνομία δεν θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, για παράδειγμα, η αστυνομία δεν θέλει να δώσει τις ηλικίες και των δύο.

Εάν υπάρχουν ενδείξεις βίας που σχετίζεται με την τιμή, η ολλανδική αστυνομία ζητά υποστήριξη από τους εμπειρογνώμονες του Εθνικού Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης για τη Βία που σχετίζεται με την τιμή (LEC EGG). Το LEC EGG με τη σειρά του συμβουλεύει τους αστυνομικούς να επικοινωνήσουν με το τοπικό τέμενος εάν το Ισλάμ παίζει ρόλο στο βίαιο έγκλημα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Posted in Uncategorized.