Φόνος στο Λίχτενμπεργκ: Η αστυνομία πυροβολεί τον δράστη

Ana
Γεννημένη: 1995
Δολοφονία: Σεπτεμβρίου 2022
Κατοικία: Βερολίνο
Καταγωγή: Βερολίνο Θύμα: Βερολίνο: Δράστης: Βερολίνο: Ουκρανία: Κοσσυφοπέδιο
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: Αλβανός από το Κοσσυφοπέδιο (23 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου 2022, γείτονες στο Βερολίνο-Λίχτενμπεργκ καλούν την αστυνομία. Ένας Αλβανός από το Κοσσυφοπέδιο αφηνιάζει με τσεκούρι σε ένα δεκαώροφο κτίριο σε μια πολυπολιτισμική γειτονιά. Οι αστυνομικοί εισβάλλουν σε ένα διαμέρισμα και βλέπουν έναν Αλβανό από το Κοσσυφοπέδιο να σκοτώνει την Ουκρανή φίλη του με ένα τσεκούρι. Η αστυνομία πυροβολεί τον άνδρα νεκρό.

Τόσο το θύμα όσο και ο δράστης δεν ήταν καταγεγραμμένοι σε αυτό το διαμέρισμα. Δεδομένου ότι οι νεκροί δεν ερευνώνται, το κίνητρο αυτού του εγκλήματος θα παραμείνει αδιευκρίνιστο. Μπορεί να υπάρχει κίνητρο τιμής, αλλά μπορεί επίσης να έχει να κάνει με ψύχωση ή ναρκωτικά ή ληστεία. Τα πραγματικά ονόματα των εμπλεκομένων δεν είναι γνωστά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.