Σύρος μαχαίρωσε τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια των παιδιών του στο Άρνεμ

caret-down caret-up caret-left caret-right
Άγνωστος
γεννημένος: -
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 18 Αυγούστου 2022
Κατοικία: Αύγουστος 18 Αυγούστου 18 Αυγούστου 18: Arnhem, Κάτω Χώρες
Καταγωγή: Άρνεμ, Άρνεμ: Συρία
Παιδιά: 2 (10-12 ετών)
Δράστης: ο σύζυγός της
Στο Άρνεμ, μια πόλη στο ανατολικό τμήμα των Κάτω Χωρών, μια γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της το βράδυ της Πέμπτης 18 Αυγούστου 2022. Οι γείτονες λένε ότι άκουσαν τα δύο μικρά παιδιά του ζευγαριού να ουρλιάζουν δυνατά. Η οικογένεια θα είχε φύγει από τη Συρία πριν από 5 ή 6 χρόνια λόγω του πολέμου.

Ο άνδρας συνελήφθη αμέσως. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ένα περιστατικό στη σφαίρα των σχέσεων, γι' αυτό και είναι πολύ επιφυλακτικοί στο να μοιραστούν λεπτομέρειες.

Τα παιδιά έχουν τεθεί υπό τη φροντίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Νέων.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.