Συρία: Η 5χρονη Γιασμίν σκοτώθηκε από την οικογένειά της και πετάχτηκε σε κοντέινερ σκουπιδιών στη Μανμπίτζ επειδή βιάστηκε

caret-down caret-up caret-left caret-right
Yasmine El-Hantawy
Γεννήθηκε: 2017
Δολοφονήθηκε: Ιανουάριος 2022
Κατοικία: Manbij (Χαλέπι)
Καταγωγή: Μαντζούρι: Συρία
Παιδιά: ήταν η ίδια παιδί
Δράστες: η οικογένειά της
Στην πόλη Manbij της Συρίας βρέθηκε το ακρωτηριασμένο σώμα της 5χρονης Yasmine El-Hantawy. Την είχαν σκοτώσει με αιχμηρό αντικείμενο και την είχαν πετάξει σε ένα δοχείο σκουπιδιών. Το θύμα, μαζί με άλλα παιδιά, φέρεται να πήγαινε να επισκεφθεί τον πατέρα της που εργαζόταν στην ύπαιθρο του Χαλεπίου. Στη συνέχεια φέρεται να την απήγαγε και να τη βίασε ένας μοτοσικλετιστής. Η δολοφονία φέρεται να συνέβη όταν η οικογένεια κατευθυνόταν προς το νοσοκομείο Al-Furat στο Manbij. Πηγές δήλωσαν στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι η οικογένεια τη σκότωσε εν ψυχρώ λόγω του αισθήματος της τιμής τους. Άλλοι λένε ότι η Γιασμίν βιάστηκε από μέλος της οικογένειας.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.