Σοκαρισμένη η Αίγυπτος από τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Naira Ashraf που αρνήθηκε πρόταση γάμου

caret-down caret-up caret-left caret-right
Naira Ashraf
γεννημένη: 2000
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 23 Ιουνίου 2022
Mahalla, Αίγυπτος
Καταγωγή: Μαλάχα: Αίγυπτος
Παιδιά: κανένα
Διαπράττοντας: Adel (21 ετών)
Η 21χρονη Naira Ashraf και ο Mohamed Adel είναι φοιτητές στο τρίτο έτος της σχολής τεχνών του Πανεπιστημίου Mansoura στην Αίγυπτο. Οι δύο τους είναι πρώην εραστές. Ο Mohamed δεν θέλει να αποδεχτεί το τέλος της σχέσης τους και την προτρέπει συνεχώς να τον παντρευτεί.

Μετά από μια ακόμη απόρριψη, στέλνει διάφορα απειλητικά μηνύματα λέγοντας ότι θα τη σκοτώσει. Η Νάιρα τον μπλοκάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον Απρίλιο του 2022, καταγγέλλει τον Mohamed στην αστυνομία για απειλές και παρενόχληση. Οι γονείς της είχαν παρακαλέσει τον Μοχάμεντ να μην κάνει κακό στη Νάιρα.

Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022, ο Mohamed και η Naira επιβιβάζονται στο ίδιο λεωφορείο. Όταν κατέβηκαν, ο Mohamed έβγαλε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε την πρώην φίλη του αρκετές φορές στην πλάτη και της έκοψε το λαιμό. Η Naira πεθαίνει από τα τραύματά της. Ο Mohamed συγκρατείται από τους περαστικούς και την ασφάλεια μέχρι να τον συλλάβει η αστυνομία.

Ο εισαγγελέας θα δηλώσει αργότερα ότι ο Mohamed ομολόγησε την προμελετημένη δολοφονία του θύματος λόγω των διαφωνιών μεταξύ τους και της άρνησής της να τον παντρευτεί.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.