Πιθανή απόπειρα δολοφονίας τιμής, καθώς άνδρας πυροβολεί γυναίκα στο κεφάλι ενώ οδηγούσε στο Delmenhorst

caret-down caret-up caret-left caret-right
Lorin
Γεννημένος: 1988
Απόπειρα δολοφονίας: 10 Φεβρουαρίου 2023
Κατοικία: Delmenhorst (Κάτω Σαξονία)
Καταγωγή: Δρ: Συρία / Κούρδοι, πιθανόν Γιαζίντι
Παιδιά: Τζάζι, πιθανώς Τζάζι, πιθανώς Τζάζι: 3 (8, 10, 12 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: αδιευκρίνιστο
Ένα ζευγάρι συριακής-κουρδικής καταγωγής έχει τρία παιδιά και έχει χωρίσει. Στις 10 Φεβρουαρίου 2023, ο Λορέν πηγαίνει τα παιδιά στο σπίτι του πατέρα τους. Ένας άντρας με ποδήλατο πυροβολεί τον Lorin στο κεφάλι από το παράθυρο. Η BMW ακινητοποιείται πάνω σε έναν στύλο. Τα παιδιά παραμένουν "σώα και αβλαβή".

Ο Lorin μεταφέρεται στο νοσοκομείο, υποβάλλεται σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και επιβιώνει. Τα παιδιά είναι τραυματισμένα και αναλαμβάνουν τη φροντίδα του Bureau of Youth Services. Ο δράστης διαφεύγει με ποδήλατο. Αργότερα, ο πρώην σύζυγος συλλαμβάνεται, αλλά αφήνεται ελεύθερος. Τα πραγματικά ονόματα δεν είναι γνωστά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Απόπειρα δολοφονίας, Έρευνα.