Πατέρας στραγγαλίζει την 15χρονη κόρη του Miad Barhayel στην Αλγερία

caret-down caret-up caret-left caret-right
Miad Barhayel
γεννημένος: 2007
Στραγγαλίστηκε: 12 Ιουνίου 2022
Κατοικία: Batna, Αλγερία
Καταγωγή: Α: Αλγερία
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο πατέρας της
Ίσως η πράξη αυτή να μην είναι δολοφονία τιμής και ίσως η υπόθεση αυτή να μην ανήκει σε αυτό το αρχείο.

Η Miad Barhayel είναι ένα 15χρονο κορίτσι που είχε περάσει τις εξετάσεις του λυκείου και περίμενε τα αποτελέσματα. Ο πατέρας και η μητέρα της είναι χωρισμένοι.

Το βράδυ της 12ης Ιουνίου, ο πατέρας παρέσυρε την κόρη του από το σπίτι της γιαγιάς της υποσχόμενος της ένα Iphone. Στη γιαγιά ζήτησε να αφήσει την κόρη του να πάει μαζί του για να παρακολουθήσουν πουλιά στο σπίτι της αδελφής του.

Ο πατέρας χτύπησε και στραγγάλισε την κόρη του μέχρι θανάτου στο σπίτι της αδελφής του και στη συνέχεια παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Ο ιατροδικαστής λέει ότι η Miad πέθανε από ασφυξία και είχε μώλωπες στην κοιλιά και τα γόνατα. Θα ήμασταν πολύ ευτυχείς για κάθε στοιχείο!

Αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει κίνητρο τιμής, θα αφαιρέσουμε φυσικά την υπόθεση από το αρχείο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.