Πακιστανικό δικαστήριο αθωώνει τον άνδρα που σκότωσε την κόρη του σε "δολοφονία τιμής

Hajira
Ηλικία: 19
Πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου: 23 Μαΐου 2023
Κατοικία: Καράτσι, Πακιστάν
Παιδιά: Α: .
Διαπράττει: Πατέρας Ameer Jan
Τον Μάιο του 2023, δικαστήριο του Καράτσι αθώωσε τον Ameer Jan για τη δολοφονία της 19χρονης κόρης του, Hajira, σε μια "δολοφονία τιμής", όπως ισχυρίστηκε.

Η Χατζίρα πυροβολήθηκε νεκρή μπροστά από το δικαστήριο στις 23 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, όπου είχε ραντεβού για να δώσει κατάθεση. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν επίσης ο επικεφαλής αστυφύλακας Imran Zaman, ο οποίος συνόδευε τη Hajira, και ένας περαστικός ονόματι Wajid Saleem.

Σε συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ των μελών της οικογένειας της Χατζίρα, του επικεφαλής αστυνόμου και του περαστικού, ανακοίνωσαν ότι συγχωρούν τον Αμίρ Τζαν "στο όνομα του Αλλάχ" και δεν διαφώνησαν με την αθώωσή του.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα συμβιβασμού και αθώωσε τον Ameer Jan για τη δολοφονία της κόρης του. Υπήρξε επίσης ένα δεύτερο αίτημα συμβιβασμού που αφορούσε την παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, το οποίο επίσης έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.