Ο Taner Yaylacı καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Büşra Kabataş στην Τουρκία για λόγους τιμής

caret-down caret-up caret-left caret-right
Büşra Kabataş
Ηλικία: 15
Δολοφονήθηκε: Οκτώβριος 2023
Κατοικία: Gebze, Kocaeli
Καταγωγή: Τουρκία
Παιδιά: ήταν και η ίδια παιδί
Δράστης: Taner Yaylacı
Τον Οκτώβριο, η 15χρονη Büşra Kabataş έπεσε θύμα ενός φρικτού εγκλήματος στο Gebze του Kocaeli. Ο Taner Yaylacı, πρώην σύντροφος της μητέρας της Büşra, τη μαχαίρωσε 25 φορές και τελικά την έκαψε μέχρι θανάτου.

Λίγο μετά τη δολοφονία, οι αστυνομικοί του Kocaeli συνέλαβαν τον Taner Yaylacı.

Κατά τη διάρκεια της ποινικής δίκης, παρά τις προσπάθειες να μειωθεί η ποινή του μέσω ισχυρισμών περί προβοκάτσιας, ο Yaylacı έλαβε μια αμείλικτη ποινή. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για την εκ προμελέτης δολοφονία της Büşra Kabataş.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.