Ο Mohammed Taroos Khan καταδικάστηκε σε φυλάκιση τουλάχιστον 25 ετών για τη δολοφονία της ανιψιάς του Somaiya Begum στο Μπράντφορντ

Somaiya Begum
Γεννήθηκε: 2001
Δολοφονήθηκε: 6 Ιουλίου 2020
Ηλικία: 20 ετών
Κατοικία: Bradford, Ηνωμένο Βασίλειο
Καταγωγή: Μπαγκλαντές
Παιδιά: κανένα
Δράστης: Mohammed Taroos Khan, 53 ετών
Στις 14 Μαρτίου 2023, ο Mohammed Taroos Khan, ένας 53χρονος Βρετανός από τη Βεγγάλη, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστο όριο τα 25 έτη για τη δολοφονία της 20χρονης ανιψιάς του, Somaiya Begum, επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί σε αναγκαστικό γάμο.

Η Somaiya, φοιτήτρια πανεπιστημίου, ζούσε με τη γιαγιά και τον θείο της στο Μπράντφορντ. Δικαστήριο είχε εκδώσει εντολή προστασίας κατά του αναγκαστικού γάμου, αφού ο πατέρας της προσπάθησε να την αναγκάσει να παντρευτεί έναν ξάδελφό της στο Πακιστάν.

Η Somaiya αγνοούνταν από τις 25 Ιουνίου 2020 και το πτώμα της βρέθηκε τυλιγμένο σε ένα χαλί στις 6 Ιουλίου 2020 σε ένα άδειο οικόπεδο στο Bradford. Οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν τον Mohammed Taroos Khan να σέρνει το πτώμα της ανιψιάς του από το αυτοκίνητό του και να το πετάει σε ένα άδειο οικόπεδο. Οι παθολόγοι δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία θανάτου λόγω της αποσύνθεσης του σώματός της, αλλά στο στήθος της βρέθηκε ένα μεταλλικό καρφί μήκους 11 εκατοστών, το οποίο είχε τρυπήσει τον πνεύμονα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι η δολοφονία θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως "ακατάλληλη δολοφονία τιμής", αλλά ο Jason Pitter KC, δικηγόρος του Khan, δήλωσε ότι "ό,τι κι αν ήταν... δεν ήταν τιμητικό". Ο Khan παραδέχτηκε ότι διέκοψε την πορεία της δικαιοσύνης κρύβοντας το πτώμα της Somaiya και προσπαθώντας να κάψει το κινητό της τηλέφωνο, αλλά αρνήθηκε ότι είναι ένοχος για φόνο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.