Ο Elchin Agaev σκότωσε τον εραστή της γυναίκας του με τσεκούρι στο Kalletal (NRW)

Andrei F.
γεννημένος: 1983
Δολοφονήθηκε με τσεκούρι: 18 Ιουνίου 2022
Κατοικία: Kalletal (NRW)
Καταγωγή: Α: Θύμα: Καζακστάν: Αζερμπαϊτζάν
Παιδιά: 2 γιοι
Δράστης: Αζερμπαϊτζάν: Αζερμπαϊτζάν: Elchin Agaev (36 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Η Όλγα είναι 25 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος και έχει 2 γιους (2 και 5 ετών). Από τα τέλη του 2021 είναι μαζί με τον Elchin από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος είναι 11 χρόνια μεγαλύτερος και δεν είναι ο πατέρας των παιδιών. Ωστόσο, φαίνεται να έχει σχέση με τον Andrej (39 ετών) από το Καζακστάν. Ζει στο γειτονικό χωριό και έχει επίσης δύο γιους.

Ενδεχομένως η Όλγα και ο Ελτσίν να έχουν πάρει και διαζύγιο και ο Andrej να είναι ο νέος φίλος, το θέμα είναι αδιευκρίνιστο.

Νωρίς το πρωί της 18ης Ιουνίου 2022, ο Elchin αποκτά πρόσβαση στην κρεβατοκάμαρα και σκοτώνει τον αντίζηλό του με ένα τσεκούρι. Στη συνέχεια απαγάγει την Όλγα και τα παιδιά στο αυτοκίνητο του θύματος. Ωστόσο, συλλαμβάνεται σε αστυνομικό έλεγχο στο Rinteln (Κάτω Σαξονία), τραβάει την πόρτα του αυτοκινήτου και διαφεύγει. Η Όλγα ενημερώνει τους αστυνομικούς για τη δολοφονία και τους οδηγεί στο πτώμα στο διαμέρισμά της.

Αργότερα ειπώθηκε ότι ο δράστης ήταν ήδη προφυλακισμένος στο Αζερμπαϊτζάν - για φόνο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.