Ο 17χρονος Zhinwar M. εξαφανίστηκε στο Ιράκ: Η αστυνομία ερευνά την οικογένειά της

Zhinwar M.
γεννήθηκε: 2005
αγνοείται από: 9 Απριλίου 2022
Κατοικία: Zhinwar Mīvar: Α: Bielefeld
Χώρα καταγωγής: Ιράκ / Κούρδοι / Yazidis
Παιδιά: κανένα
Ύποπτοι: η οικογένειά της (πατέρας, μητέρα, αδελφός)
Αυτή η ιστορία βασίζεται σε μια υπόθεση: Η Zhinwar (ψευδώνυμο: Zhina) γεννήθηκε στη Γερμανία, η οικογένειά της είναι από το Ιράκ. Η οικογένεια διατηρεί περίπτερο στο Bielefeld και είναι γνωστή στην Υπηρεσία Προστασίας Νέων.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, η Zhinwar ταξιδεύει με τον πατέρα της, τη μητέρα της και έναν αδελφό της στην Τουρκία στις 9 Απριλίου 2022, όπου υποβάλλεται ή υποτίθεται ότι υποβάλλεται σε οδοντιατρική θεραπεία. Ανεβάζει φωτογραφίες της στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια η οικογένεια ταξιδεύει στο Ιράκ, πιθανώς στη γενέτειρα των γονέων της, πιθανώς στις κουρδικές περιοχές.

Στις 24 Απριλίου, η Zhinwar χρησιμοποίησε για τελευταία φορά το κινητό της τηλέφωνο. Την επόμενη ημέρα, η οικογένεια επιστρέφει στη Γερμανία - χωρίς την κόρη της. Επειδή δεν έρχεται στο σχολείο, οι φίλοι της ενημερώνουν την αστυνομία. Οι γονείς δεν είχαν δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης τους, αλλά τώρα ισχυρίζονται ότι η Zhinwar είχε "κρυφτεί" στο Ιράκ. Πήδηξε από ένα ταξί και το έσκασε.

Η οικογένεια δεν συνεργάζεται με τη γερμανική αστυνομία και έχει προσλάβει δικηγόρο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Έρευνα, Καινοτομία.