Ο ύποπτος παραμένει σιωπηλός για τη φονική επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία

caret-down caret-up caret-left caret-right
Lali
γεννημένος: 1999
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 18 Νοεμβρίου 2022
Τόπος του εγκλήματος: Speyer (Ρηνανία-Παλατινάτο)
Προέλευση: Ο δράστης είναι ένας από αυτούς που έφυγαν από την πόλη του Σπάιερ: Ρουμανία, πιθανόν Ρομά
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: ο φίλος της (22 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Μια λεπτομέρεια της υπόθεσης: Κατά τη διάρκεια του εγκλήματος στις 18 Νοεμβρίου 2022, ο δράστης παραλίγο να κόψει το κεφάλι του θύματος.

Νωρίτερα, η Lali και ο φίλος της είχαν έρθει στο Speyer από τη Ρουμανία για να εργαστούν στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Είχαν μείνει σε ένα εξοχικό σπίτι. Εκεί, ο δράστης μαχαίρωσε το θύμα. Η Lali πέθανε από αιμορραγία. Ο δράστης συνελήφθη επί τόπου.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.