Ο πατέρας σχεδίασε τη δολοφονία της κόρης του μαζί με τον γιο του στη Γερμανία

Evin
Γεννήθηκε: 2006
Δίκη: Ιανουάριος 2023
Κατοικία: 20 Ιανουαρίου 2021: Augsburg
Καταγωγή: Γιαζίντι / πιθανώς Ιράκ
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο πατέρας της (44 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Όχι, δεν πρόκειται για δολοφονία τιμής. Αλλά η ιστορία εκθέτει καλά τα ζητήματα των δολοφονιών τιμής και της παράλληλης κοινωνίας και αξίζει να την αφηγηθούμε.

Ένα 16χρονο κορίτσι από το Yazidi έχει ερωτευτεί έναν μουσουλμάνο Τούρκο. Η οικογένειά της αποφασίζει να τη σκοτώσει. Ο πατέρας είναι 44 ετών, ο γιος 23. Θέλουν να το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Η κόρη αναγκάζεται να γράψει ένα γράμμα αυτοκτονίας.

Το κορίτσι ζητά προστασία από την υπηρεσία παιδικής πρόνοιας και τίθεται υπό επιτήρηση. Η βία εναντίον της άρχισε όταν ήταν 12 ετών, δηλαδή όταν μπήκε στην εφηβεία.

Τον Μάιο του 2022, ο πατέρας καλείται σε συνέντευξη στο Γραφείο Υπηρεσιών Νεολαίας. Εκεί λέει: "Θα της κόψω το κεφάλι. Και αν δεν μπορώ να το κάνω εγώ, υπάρχουν άλλοι 500 Γιαζίντι που θα το κάνουν για μένα". Σημείωση: Το κόψιμο του κεφαλιού είναι περισσότερο "Σαρία" παρά Γιαζίντι. Η καταγωγή της οικογένειας είναι άγνωστη- οι Γιαζίντι προέρχονται συνήθως από το Ιράκ, τη Συρία ή την Τουρκία.

Τον Ιανουάριο του 2023 αρχίζει στο περιφερειακό δικαστήριο του Άουγκσμπουργκ η δίκη για απειλές και πολυάριθμες σωματικές και ψυχικές επιθέσεις.

Ας φτιάξουμε μια λίστα: Η δολοφονία της ίδιας της κόρης, η οικογενειακή βία, το κόψιμο των κεφαλιών, ο σχεδιασμός στην οικογένεια, ο μη σεβασμός των δικαιωμάτων του κοριτσιού ή της γυναίκας, η περιφρόνηση του γερμανικού νόμου και η αποφασιστική ιδέα ότι σκοτώνοντας την κόρη του έκανε κάτι καλό, δηλαδή αποκαθιστούσε την οικογενειακή τιμή - αυτά είναι τυπικά στοιχεία μιας δολοφονίας τιμής.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Απόπειρα δολοφονίας, Έρευνα.