Ο πατέρας σκοτώνει τα παιδιά του στο Hanau για να εκδικηθεί τη γυναίκα του

2 παιδιά
Γεννήθηκαν: 2015 και 2011
δολοφονήθηκε: 11 Μαΐου 2022
Κατοικία: Hanau
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: ήταν οι ίδιοι παιδιά
Δράστης: ο πατέρας τους
Μια γυναίκα από την Ινδία ζει με τα 2 παιδιά της σε πολυκατοικία στο Hanau από τα τέλη του 2021. Ο πατέρας είναι βίαιος, του επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά μόνο παρουσία της υπηρεσίας παιδικής πρόνοιας.

Στις 11 Μαΐου 2022, εισβάλλει στο διαμέρισμα. Γνωρίζει ότι η πρώην σύζυγός του πρέπει να πάει στη δουλειά της σε ένα μανάβικο στις 6 η ώρα, αλλά ότι τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο μόνο αργότερα. Κόβει το λαιμό του 7χρονου κοριτσιού και πετάει το 11χρονο αγόρι από το μπαλκόνι. Στη συνέχεια διαφεύγει, η αστυνομία τον αναζητά, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο γιος πεθαίνει στο πεζοδρόμιο, η μητέρα καταρρέει και στέλνεται σε ψυχιατρική κλινική. Κάποιος μπορεί να δει την πράξη ως τιμωρία για τη μητέρα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.