Ο πατέρας δολοφονεί την 15χρονη κόρη του και κατηγορεί τα μέλη της οικογένειας στο Χαρντόι της Ινδίας

Νεαρό κορίτσι
Ηλικία: 15
Δολοφονήθηκε: 30 Ιουνίου 2023
Κατοικία: Hardoi, Uttar Pradesh
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Δράστης: πατέρας Anangpal
Στις 30 Ιουνίου 2023, ένας πατέρας ονόματι Anangpal σκότωσε τη 15χρονη κόρη του στο χωριό Bisaoli, που βρίσκεται στην περιοχή Hardoi, Uttar Pradesh. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια οικογενειακής επίσκεψης. Ο Anangpal επιτέθηκε στην κόρη του με ένα αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια άφησε το πτώμα της σε ένα χωράφι. Εκτός αυτού, τραυμάτισε ένα κουτάβι από το χωριό και σκόρπισε αίμα στο σπίτι του αδελφού και της κουνιάδας του.

Μετά τη δολοφονία, ο Anangpal κατηγόρησε τον αδελφό του, τη νύφη του και έναν χωρικό για το έγκλημα και υπέβαλε μήνυση εναντίον τους. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, έκανε πολλές αντιφατικές δηλώσεις και μπλέχτηκε σε ψέματα. Μετά από εντατική ανάκριση από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Pachdevra, ο Anangpal ομολόγησε τελικά ότι διέπραξε τη δολοφονία. Δήλωσε ότι ο αδελφός του είχε εξωσυζυγική σχέση με τη σύζυγό του, ότι η γυναίκα του τον είχε εγκαταλείψει και ότι είχε δει την κόρη του να μιλάει με έναν νεαρό άνδρα από το χωριό.

Ο Anangpal συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.