Ο διαβόητος εγκληματίας Minh Nghia Vuong πυροβολεί μέχρι θανάτου τη μητέρα της πρώην φίλης του στο Zwijndrecht των Κάτω Χωρών

caret-down caret-up caret-left caret-right
Michel Wandzia
γεννημένος: 1957
πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου: 21 Ιανουαρίου 2023
Τόπος κατοικίας: Α: Zwijndrecht
Καταγωγή: δράστης: Βιετνάμ, θύμα: Βιετνάμ: Ολλανδία
Παιδιά: -
Δράστης: Ολλανδία: Lucky" (49 ετών): Minh Nghia Vuong "Lucky" (49 ετών)
Ίσως η πράξη αυτή να μην είναι δολοφονία τιμής και ίσως η υπόθεση αυτή να μην ανήκει σε αυτό το αρχείο. Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, γύρω στις 2:10 μ.μ., η 66χρονη Michel Wandzia και η 38χρονη κόρη της διέσχιζαν με τα πόδια το χώρο στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο Walburg στο Zwijndrecht. Εκεί διαπληκτίστηκαν με τον Minh Nghia Vuong, τον πρώην φίλο της κόρης. Ένας μάρτυρας δηλώνει ότι είδε την κόρη να τρέχει μακριά και ότι ο άνδρας την καταδίωξε. Στη συνέχεια έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε στον αέρα. Στη συνέχεια προσπάθησε να αναγκάσει την κόρη να περπατήσει μαζί του μέχρι το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια πυροβόλησε πρώτα την κόρη και στη συνέχεια τη μητέρα της. Καθώς ήταν ξαπλωμένες στο έδαφος, τις πυροβόλησε ξανά από κοντινή απόσταση.

Μετά τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο αυτοκίνητό του, μια BMW, και οδήγησε με πλήρη ταχύτητα στον ποδηλατόδρομο ενάντια στην κυκλοφορία. Η Michel Wandzia πέθανε επί τόπου από τα τραύματά της. Η κόρη του φέρεται να ήταν ακόμη προσβάσιμη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα που απειλούσαν τη ζωή της.

Ο Minh Nghia Vuong φέρεται να απειλούσε τακτικά με θάνατο εναντίον τους, ήταν γνωστός ως επικίνδυνος με πυροβόλα όπλα και είχε μακρύ ποινικό μητρώο. Το 2017 καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης για τη ληστεία ενός ταχυμεταφορέα μετρητών στο Zoetermeer τον Δεκέμβριο του 2015. Εκεί ο ίδιος και δύο συνεργοί του συνέλαβαν 260.000 ευρώ υπό την απειλή όπλου. Λόγω της καταδίωξης και των απειλών θανάτου, η γυναίκα επανειλημμένα επισκεύαζε τη σχέση από φόβο. Στο αστυνομικό τμήμα υπέβαλε μήνυση κατά του Minh Nghia Vuong.

Η αστυνομία κυκλοφόρησε την ακόλουθη έκθεση έρευνας: "Ο ύποπτος έχει ύψος 1,70, ελαφρώς τονισμένο δέρμα, κανονική σωματική διάπλαση και κοντά μαύρα μαλλιά. Κατά τη στιγμή των πυροβολισμών, φορούσε σκούρο μπουφάν μοντέλο παρκά, κάτω από το οποίο φορούσε ένδυμα με κουκούλα. Ο Vuong είναι επίσης γνωστός με το παρατσούκλι 'Lucky'". Επειδή διαφεύγει και είναι επικίνδυνος με πυροβόλα όπλα, η αστυνομία συμβουλεύει να μην τον πλησιάσουν οι ίδιοι αλλά να καλέσουν αμέσως την αστυνομία αν τον δει κάποιος.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.