Ο αγνοούμενος Sawsan Mhamdi από το Reuver βρέθηκε νεκρός στη Γερμανία: συνελήφθη ο σύζυγός του

Sawsan Mhamdi
γεννημένος: 1987
Δολοφονήθηκε: 15 Ιουνίου 2022
Κατοικία: Α: Reuver, Limburg, Κάτω Χώρες
Καταγωγή: Α: Τυνησία
Παιδιά: 2
Ύποπτος: ο σύζυγός της (κατά το χρόνο του εγκλήματος 43 ετών)
Στις 15 Ιουνίου 2022, η 35χρονη Sawsan Mhamdi έφυγε με τα πόδια από το σπίτι της στην οδό Frans Halsstraat στο Reuver. Έκτοτε, δεν έχει ακουστεί τίποτα για εκείνη. Στις 19 Ιουνίου, δηλώνεται η εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, η ολλανδική αστυνομία λαμβάνει αναφορά από τη γερμανική αστυνομία ότι στις 15 Ιουνίου βρέθηκε το σοβαρά καμένο πτώμα μιας γυναίκας κοντά σε μια αερογέφυρα στο δήμο Mainz-Bingen. Με βάση την ιατροδικαστική τεχνική εξέταση, μπορεί να διαπιστωθεί ότι το πτώμα ανήκει στην αγνοούμενη Sawsan Mhamdi από το Reuver.

Ο 43χρονος σύζυγος της Mhamdi συνελήφθη στη συνέχεια. Η αστυνομία τον υποπτεύεται για συμμετοχή στην εξαφάνιση/δολοφονία και ξεκινά έρευνα για τα ίχνη του στο σπίτι στο Reuver.

Τα δύο παιδιά του ζευγαριού φροντίζει ο δήμος.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.