Ο άνδρας που σκότωσε τη φίλη του και κάλεσε την αστυνομία καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη

Ramona B.
γεννημένη: 1994 μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 6 Φεβρουαρίου 2022 Κατοικία: Α: Neutraubling (κοντά στο Regensburg) Καταγωγή: Ρέγκλινγκ: Περιστατικό: Ο δράστης: Ρέγκλινγκσμπουργκ, Ρέγκλινγκ: Ρουμανία Παιδιά: 1 κόρη (9 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος) Δράστης: ο φίλος της Rolf S. (36 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου 2022, ένας Ρουμάνος δολοφονεί τη φίλη του στο Neutraubling κοντά στο Regensburg με 24 μαχαιριές. Έχει ένα παιδί από άλλη σχέση που απέκτησε πολύ νωρίς. Την ώρα του εγκλήματος, μητέρα και κόρη βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι. Ο δράστης σκόπευε να τραυματίσει την κόρη, όπως θα εξηγηθεί αργότερα στο δικαστήριο. Είχε παρουσιαστεί ένα διαζύγιο, το οποίο ο δράστης δεν ήθελε να δεχτεί.

Μετά το έγκλημα, κάλεσε την αστυνομία. Συνελήφθη μέσα στο διαμέρισμα. Η κόρη επιστρέφεται στον βιολογικό της πατέρα.

Τον Νοέμβριο αρχίζει η δίκη ενώπιον του δικαστηρίου του Ρέγκενσμπουργκ. Ένας μάρτυρας αναφέρει ότι μίλησε με τον δράστη στο διαδίκτυο λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα για 15 χρόνια φυλάκισης. Στα τέλη Νοεμβρίου, υπάρχει ήδη μια ετυμηγορία: ισόβια κάθειρξη.

Μπορεί κανείς να διαφωνήσει αν πρόκειται για δολοφονία τιμής ή για την πράξη ενός παρορμητικού αλκοολικού δράστη βίας. Οι πολλές μαχαιριές με μαχαίρι και η σκηνοθεσία του εγκλήματος μπορεί να υποδηλώνουν κίνητρο τιμής, αλλά και ιδιαίτερη σκληρότητα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.