Οι Βόσνιοι βγαίνουν στους δρόμους μετά τη ζωντανή μετάδοση της δολοφονίας της πρώην συζύγου του

Νιζάμα Χέτσιμοβιτς
Ηλικία: 38 ετών
Δολοφονήθηκε με πυροβολισμό: 11 Αυγούστου 2023
Κατοικία: Γραντατσάτς
Καταγωγή: Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Παιδιά: 1
Δράστης: πρώην σύζυγος Νέρμιν Σουλεϊμάνοβιτς (35 ετών)
Το πρωί της Παρασκευής, 11 Αυγούστου 2023, ο 35χρονος bodybuilder και προπονητής φιτνες Νέρμιν Σουλεϊμάνοβιτς ξεκίνησε μια ζωντανή μετάδοση στο Instagram. Κατά τη διάρκεια αυτής της ζωντανής μετάδοσης, ανακοίνωσε ότι οι ακόλουθοί του θα γίνονταν μάρτυρες της δολοφονίας της πρώην συζύγου του, της 38χρονης Νιζάμα Χέτσιμοβιτς. Ο Νέρμιν εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η πρώην σύζυγος είχε απομακρύνει τη μικρή κόρη τους από αυτόν για περισσότερο από μία εβδομάδα. Επιπλέον, είχε καταθέσει μήνυση για βία και εκφοβισμό κατά του.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τον Νέρμιν να αρπάζει ένα όπλο και να εκτελεί με πυροβολισμό την πρώην σύζυγό του στο κεφάλι. Υπάρχουν ακόμα αναφορές που δείχνουν ότι μερικοί θεατές ενθάρρυναν τις ενέργειές του.

Μετά την φρικτή δολοφονία, ο Νέρμιν αφαίρεσε τη ζωή δύο ανδρών και τραυμάτισε άλλους τρεις, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, προτού τελικά βάλ

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.