Οικογένεια σκοτώνει ζευγάρι εφήβων και κρεμάει τα πτώματα από δέντρο μάνγκο στο Uttar Pradesh

Ζευγάρι εφήβων
ηλικίες: 17, 19
Δολοφονήθηκαν: Μάιος 2023
Κατοικία: Kayampur Nivarwara, Uttar Pradesh, Ινδία
Κάστα: Thakur, Dalit
Παιδιά: κανένα
Δράστες: η οικογένειά της
Ένα τραγικό γεγονός συνέβη σε ένα χωριό στο Uttar Pradesh, όπου ένα νεαρό ζευγάρι εφήβων δολοφονήθηκε βάναυσα από συγγενείς της κοπέλας. Τα πτώματά τους απαγχονίστηκαν από ένα δέντρο μάνγκο. Μια καταγγελία του πατέρα του νεαρού ξεκίνησε την αστυνομική έρευνα, κατά την οποία επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του κοριτσιού, κατηγορήθηκαν για απαγωγή, δολοφονία και παραβίαση του νόμου για την πρόληψη των βιαιοτήτων κατά των Dalit.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το αγόρι σχεδίαζε να παντρευτεί το κορίτσι μόλις ενηλικιωθεί. Τα μέλη της οικογένειας του κοριτσιού αντιτάχθηκαν σε αυτή τη σχέση λόγω της διαφοράς κάστας. Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και πρώτα σκότωσαν το αγόρι, μετά απήγαγαν το κορίτσι και κρέμασαν και τους δύο στο δέντρο για να δώσουν την εντύπωση ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Το εφηβικό ζευγάρι είχε προσπαθήσει νωρίτερα να διαφύγει από εκείνους που ήταν αντίθετοι με τη σχέση τους, αλλά απέτυχε και βρέθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα. Το αγόρι συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ το κορίτσι επέστρεψε στην οικογένειά του.

Η υπόθεση ερευνάται ακόμη και η αστυνομία βρίσκεται στη διαδικασία σύλληψης όλων των υπόπτων. Παρόλο που ορισμένοι τοπικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι η δολοφονία συνδέεται με διαφορές κάστας, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό στην έκθεση της αστυνομίας που δόθηκε από την οικογένεια του νεκρού αγοριού.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.