Νιόπαντρος άνδρας δολοφονήθηκε από την οικογένεια της νύφης στο Κ'γίρι στην Ινδία

C. Jagan
γεννημένος: 1997
δολοφονήθηκε: Τζάγκαν: 21 Μαρτίου 2023
Τόπος του εγκλήματος: K'giri, Andhra Pradesh, Ινδία
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Δράστες: ο πεθερός του Shankar (43), ο G. Nagaraj (21), ο M. Murali (20)
Ο Jagan είναι ένας 26χρονος εργάτης οικοδομών από το χωριό Kittampatti της Ινδίας. Εργάζεται ως επισκευαστής πλακιδίων. Ο Jagan ήταν ερωτευμένος με την S. Saranya (21) από ένα κοντινό χωριό. Οι γονείς της Saranya αντιτάχθηκαν στην ερωτική τους σχέση και αποφάσισαν να αναγκάσουν τη Saranya να παντρευτεί έναν άνδρα της επιλογής τους.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η Saranya εγκατέλειψε το σπίτι της, έκοψε τους δεσμούς με την οικογένειά της και παντρεύτηκε τον Jagan. Αν και ανήκαν και οι δύο στην ίδια κοινότητα Vanniyar, ο Jagan ήταν οικονομικά φτωχότερος από τη σύζυγό του.

Τα πεθερικά του Jagan εξοργίστηκαν με τις εξελίξεις και έκαναν σχέδιο να τον σκοτώσουν. Γνώριζαν ότι πήγαινε καθημερινά στη δουλειά του με τη μοτοσικλέτα του μέσω μιας συγκεκριμένης διαδρομής. Την Τρίτη 21 Μαρτίου, γύρω στις 2 μ.μ., ο Jagan σπρώχτηκε από τη μοτοσικλέτα του και σφαγιάστηκε από τρεις άνδρες με δρεπάνια μπροστά σε πολλούς σοκαρισμένους μάρτυρες. Ένας από τους δράστες ήταν ο πεθερός του Shankar (43 ετών).

Υπάρχει ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει τα πόδια του Jagan να κρατούνται από τον έναν επιτιθέμενο, ενώ οι άλλοι τον χτυπούσαν επανειλημμένα με δρεπάνια, με αποτέλεσμα ο Jagan να πεθάνει. Το τρίο διέφυγε στη συνέχεια με τις μοτοσικλέτες του.

Το τρίο παραδόθηκε αργότερα στις τοπικές αρχές. Οι δύο άνδρες που βοήθησαν τον Shankar ήταν ο G. Nagaraj (21 ετών) και ο M. Murali (20 ετών).

Εξοργισμένοι συγγενείς του Jagan λεηλάτησαν το σπίτι του Shankar.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.