Νεόνυμφο ζευγάρι πυροβολήθηκε στο τζαμί Jhelum στο Punjab του Πακιστάν

Rahman Rasool και Saffa
Ηλικία: -
Δολοφονήθηκαν: 21 Οκτωβρίου 2023
Τόπος διαμονής: Jhelum, Punjab
Καταγωγή: Πακιστάν
Παιδιά: κανένα
Δράστες: η οικογένειά της
Οι νεόνυμφοι Rahman Rasool και Saffa πυροβολήθηκαν σε τζαμί στο Jhelum στη βόρεια επαρχία Punjab του Πακιστάν, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023. Το ζευγάρι είχε καταφύγει στο τζαμί φοβούμενο για τη ζωή του μετά τον πρόσφατο γάμο του κατ' επιλογήν. Λίγες ημέρες μετά τον γάμο τους, η οικογένεια της κοπέλας τους είχε καλέσει για συμφιλίωση, αλλά το ζευγάρι, αντιλαμβανόμενο την απειλή, κατέφυγε στην αυλή του τζαμιού κοντά στον αυτοκινητόδρομο.

Παρά την ιερότητα του τζαμιού, η οικογένεια της κοπέλας δεν συγκρατήθηκε και πυροβόλησε ανελέητα τον Rahman Rasool και τη Saffa. Τα πτώματά τους ανακαλύφθηκαν από έναν τοπικό βοσκό, ο οποίος ανέφερε αμέσως το φρικιαστικό περιστατικό στις αρχές.

Η αστυνομία συνέλαβε τα πτώματα και ξεκίνησε έρευνα για τη διπλή δολοφονία. Οι δράστες, συγγενείς της κοπέλας, κατάφεραν να διαφύγουν.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.