Νεόνυμφη γυναίκα στο Hisar της Ινδίας, θύμα δολοφονιών τιμής

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sheetal
Ηλικία: 23
Δολοφονήθηκε: 29 Οκτωβρίου 2023
Κατοικία: Hisar, περιοχή Azad Nagar
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Δράστες: θείος Jogendra Malik, αδελφές Sonia, Ranjana, αδελφός Sandeep
Η Sheetal, μια 23χρονη γυναίκα, δολοφονήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2023 στο Hisar, μια πόλη δυτικά του Νέου Δελχί, στην Ινδία, σε μια ύποπτη δολοφονία τιμής. Ο θείος της Sheetal από τη μητέρα της, Jogendra Malik, και οι αδελφές της Sonia και Ranjana, μαζί με τον αδελφό της Sandeep θεωρούνται ύποπτοι ότι τη σκότωσαν το βράδυ της Κυριακής και αμέσως μετά αποτέφρωσαν το πτώμα για να αποφύγουν την αποκάλυψη του εγκλήματος. Οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται βάσει των άρθρων 302 (δολοφονία), 201 (συγκάλυψη στοιχείων εγκλήματος ή ψευδής μαρτυρία για την προστασία των δραστών) και 34 (πρόθεση) του ινδικού ποινικού κώδικα.

Η Sheetal παντρεύτηκε τον Mandeep από αγάπη στις 29 Οκτωβρίου 2022. Οι φερόμενοι ως δολοφόνοι την κατηγόρησαν ότι ατίμασε την οικογένεια και της είπαν ότι θα την παντρέψουν. Μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία, η Sheetal πιέστηκε να συνεργαστεί στον εξαναγκαστικό γάμο της και όταν αρνήθηκε, ο θείος της από τη μητέρα της την ξυλοκόπησε. Η Sheetal έστειλε μήνυμα στον Mandeep το απόγευμα της Κυριακής ότι η οικογένειά της απειλούσε να τη σκοτώσει αν δεν αυτοκτονούσε. Ο Mandeep συναντήθηκε μαζί της, την καθησύχασε και έφυγε. Αργότερα ανακάλυψε ότι η Sheetal είχε δολοφονηθεί και αποτεφρωθεί το ίδιο βράδυ.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.