Νεκρή γυναίκα στο γκαράζ της Στουτγάρδης: ο ύποπτος δράστης διαφεύγει στην Τουρκία

Rumeysa G.
γεννημένος: 1990
πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου: 11 Ιουλίου 2022
Κατοικία: Α: Στουτγκάρδη
Χώρα καταγωγής: Στουτγκάρδη Τουρκία
Παιδιά: 2 κόρες (2 και 8 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: ο σύζυγός της Ismail G. (36 ετών)
Ο Τύπος γράφει αργότερα ότι ο γάμος ήταν ένας εφιάλτης. Ως εκ τούτου, η Rumeysa παίρνει διαζύγιο από τον σύζυγό της και θέλει να μετακομίσει με τα παιδιά από τη Στουτγάρδη στην Ολλανδία, πιθανώς στην οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνομιλίας, ο Ismail την πυροβολεί.

Τηλεφωνεί σε έναν φίλο του και καταγγέλλει το έγκλημα. Το πτώμα βρίσκεται σε ένα πάρκινγκ στη Στουτγάρδη-Μπαντ Κάννατ. Υπάρχει μια αλυσίδα προσευχής κρεμασμένη στο αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, οι δύο κόρες ήταν με τους γονείς του δράστη.

Ο δράστης διαφεύγει με ταξί στη Βοσνία για 1800 ευρώ και από εκεί στην Τουρκία. Αναζητείται βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.