Νεαρή γυναίκα πυρπολήθηκε από τον αδελφό της στην ανατολική Τεχεράνη

Άγνωστη γυναίκα
Γεννήθηκε: -
κάηκε ζωντανή: 3 Μαΐου 2023
Κατοικία: Τεχεράνη
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: Α: -
Δράστης: ο αδελφός της
Στις 3 Μαΐου 2023, μια νεαρή γυναίκα στην ανατολική Τεχεράνη του Ιράν κάηκε ζωντανή σε επίθεση του αδελφού της. Σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους, ο αδελφός τη μαχαίρωσε μέσα σε ένα SUV και στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη πριν της βάλει φωτιά. Η γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα και ο αδελφός υπέστη επίσης εγκαύματα κατά την πράξη. Άγνωστος χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα για να σβήσει τις φλόγες.

Τόσο ο αδελφός όσο και η αδελφή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο- η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της και πέθανε. Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και η εισαγγελία διέταξε τη σύλληψη του δράστη και ζήτησε να βρεθεί το κίνητρο.

Τα ονόματα των εμπλεκομένων δεν έχουν γίνει γνωστά. Κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη!

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.