Νεαρή γυναίκα αυτοκτονεί υπό το φόβο βίας λόγω τιμής στην κομητεία Ντελαφάν, Ιράν

Fatemeh Moradi
Ηλικία: 23
Αυτοκτονία: 22 Ιουνίου 2023
Τόπος διαμονής: Delafan, Lorestan
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: κανένα
Στις 22 Ιουνίου, η 23χρονη Fatemeh Moradi αυτοκτόνησε υπό το φόβο της βίας που σχετίζεται με την τιμή της από την οικογένειά της. Η οικογένεια της Fatemeh ανακάλυψε ότι είχε σχέση με έναν νεαρό άνδρα, αφού το ζευγάρι συνελήφθη στο δρόμο και αργότερα αφέθηκε ελεύθερο.

Φοβούμενη βίαιες ενέργειες από την οικογένειά της, η Fatemeh επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή της καταπίνοντας ένα δισκίο Quickphos. Ένα δισκίο Quickphos είναι δηλητήριο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των τρωκτικών.

Δεν αποκλείεται η Fatemeh να εξαναγκάστηκε σε αυτοκτονία. Οι δολοφονίες τιμής είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στο Ιράν, όπου οι γυναίκες τιμωρούνται μερικές φορές από τις οικογένειές τους επειδή "σπιλώνουν την τιμή" συνάπτοντας σχέσεις εκτός γάμου.

Η αυτοκτονία της Fatemeh Moradi υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης της βίας που σχετίζεται με την τιμή και της προστασίας των γυναικών από τη βία. Είναι μια θλιβερή υπενθύμιση της ανάγκης για κοινωνική και πολιτισμική αλλαγή ώστε να ενδυναμωθούν οι γυναίκες να κάνουν αυτόνομες επιλογές για τις σχέσεις και τη ζωή τους.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.