Νεαρή Αφγανή μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της στο Pakdasht

caret-down caret-up caret-left caret-right
Νεαρή γυναίκα
Ηλικία: -
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: Μάιος 2023
Κατοικία: Filistan, Pakdasht, Τεχεράνη
Καταγωγή: Αφγανιστάν
Παιδιά: 1
Δράστης: Αφγανιστάν: (48 ετών)
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Herana, μια νεαρή γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 48χρονο σύζυγό της στο χωριό Φιλιστάν. Ένας νεαρός άνδρας μαχαιρώθηκε στην κοιλιά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Από τις έρευνες της αστυνομίας του Πακντάς προέκυψε ότι ο άνδρας ένιωθε προδομένος από τη σύζυγό του. Προέβη σε πλήρη ομολογία.

Είπε ότι είχε παντρευτεί πριν από χρόνια με τη σύζυγό του, η οποία, όπως και ο ίδιος, είναι από το Αφγανιστάν, και είχαν αποκτήσει έναν γιο μαζί. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, είχαν συχνά διαφωνίες. Πριν από έξι μήνες, η σύζυγός του έφυγε από το σπίτι και δεν επέστρεψε ποτέ. Αυτός και ο γιος του συνέχισαν να την αναζητούν και κάποια στιγμή έμαθε ότι η σύζυγός του είχε έρθει σε επαφή με έναν άγνωστο και ζούσε μαζί του στο χωριό Φιλιστάν.

Αρχικά, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του νεαρού άνδρα με σκοπό να τον σκοτώσει. Μαχαίρωσε τον νεαρό στην κοιλιακή χώρα, μετά την οποία ο νεαρός κατάφερε να διαφύγει. Στη συνέχεια ο θυμός του άνδρα στράφηκε προς τη γυναίκα του- τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου και έφυγε από το σπίτι.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει τη στυγερή αυτή δολοφονία ως φόνο τιμής. Στο Ιράν, οι άνδρες που σκοτώνουν τις (πρώην) συζύγους τους λόγω "τιμής" τιμωρούνται ελάχιστα λόγω του άρθρου 301 του Ποινικού Κώδικα. Εάν κριθεί ένοχος από τους δικαστές, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 3 έως 10 χρόνια.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.