Μια γυναίκα στο Κασάν δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της επειδή ζήτησε διαζύγιο

Mahbobe Heidarian
Γεννήθηκε το 1990.
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 6 Αυγούστου 2022
Κατοικία: Α: Kashan, επαρχία Eşfahān στο Ιράν
Καταγωγή: Α: Fars
Τέκνα: Φαρσάρ: Ο μεγαλύτερος είναι 15 ετών.
Δράστης: σύζυγος
Σύμφωνα με το Iranwire, το βράδυ της 6ης Αυγούστου 2022, μια 32χρονη γυναίκα ονόματι Mahbobe Heidarian από την Kashan, μια πόλη περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης, σκοτώθηκε από πολλαπλά μαχαιρώματα και στη συνέχεια πατήθηκε από τον σύζυγό της με αυτοκίνητο.

Μετά τη δολοφονία, ο σύζυγός της φέρεται να αυτομαχαιρώθηκε και να νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες. Η Mahbobe σχεδίαζε να χωρίσει τον σύζυγό της εδώ και 3 χρόνια.

Η οικογένεια του δράστη διηγείται την ιστορία ότι η Mahbobe είχε εξωσυζυγική σχέση και ότι ο σύζυγός της τους έπιασε μαζί την ημέρα της δολοφονίας, αλλά αυτή η ιστορία φαίνεται να αποσκοπεί κυρίως στη μείωση της ποινής που θα επιβληθεί.

Επειδή το ιρανικό δίκαιο βασίζεται στη Σαρία, η ποινή για τη δολοφονία μιας μοιχαλίδας είναι εξαιρετικά χαμηλή, 3 έως 10 χρόνια φυλάκισης, και δεν συνάδει με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.