Μητέρα 2 παιδιών μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της στο Ρέντσμπουργκ

caret-down caret-up caret-left caret-right
Thurayya A.
γεννηθείσα: 1981
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 1 Φεβρουαρίου 2023
Τόπος διαμονής: Rendsburg (κοντά στο Κίελο)
Καταγωγή: πιθανώς Παλαιστίνιος από τη Συρία
Παιδιά: 2 γιοι (10 και 12 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: ο πρώην σύζυγός της Adnan A. (60 ετών)
Την 1η Φεβρουαρίου 2023 η Thurayya πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο στο Rendsburg-Mastbrook, δεν επιστρέφει στο σπίτι και αγνοείται. Στις 11 Φεβρουαρίου, ένας αγρότης βρίσκει το πτώμα της στο χωράφι μεταξύ Börn και Klein Bennebek, περίπου 30 χλμ. από το Rendsburg.

Αρχικά λέγεται ότι ένα "μέλος της οικογένειας" έχει συλληφθεί ως δράστης. Πρόκειται για τον πρώην σύζυγό της. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν περαιτέρω οικογενειακές σχέσεις. Είναι όμως γνωστό ότι η Thurayya έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για χωρισμό, συκοφαντίες, καταπίεση και μίσος. Περίπου 2 χρόνια νωρίτερα, η Thurayya είχε πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της. Μετά το αδίκημα, τα παιδιά έρχονται υπό τη φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας Νέων.

Η Thurayya λέγεται ότι έχει μεγαλώσει στη Συρία. Ο πρώην σύζυγός της είναι Παλαιστίνιος. Λέγεται ότι εργαζόταν σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, ήταν βίαιος και επιθετικός.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.