Μητέρα τριών παιδιών μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στη Φρανκφούρτη

caret-down caret-up caret-left caret-right
Janina
γεννημένη: 1983
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 3 Ιουλίου 2023
Κατοικία: Φρανκφούρτη/M.
Προέλευση: ασαφής
Παιδιά: 3 (ηλικίας 6 μηνών, 15 και 19 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: ο σύζυγός της (ηλικίας 51 ετών)
Στις 3 Ιουλίου 2023, αστυνομικοί βρίσκουν τη Janina αιμόφυρτη στο διαμέρισμά της στη συνοικία Frankfurter Berg της Φρανκφούρτης. Ο σύζυγός της είναι γνωστός στην αστυνομία, έχει περιοριστικά μέτρα εδώ και αρκετές εβδομάδες λόγω ενδοοικογενειακής βίας, εμπλέκεται το Bureau of Youth Services.

Η Janina πεθαίνει επί τόπου. Ο σύζυγος είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία. Το 6 μηνών μωρό βρισκόταν στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια του εγκλήματος. Υπάρχουν άλλα 2 παιδιά, ηλικίας 15 και 19 ετών. Τα ονόματα και η προέλευση των εμπλεκομένων δεν είναι γνωστά. Αυτά που είναι γνωστά είναι τα εξής: Ο δράστης ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας καθαρισμού. Σχετικά με τη γυναίκα, οι γείτονες λένε ότι πάντα "άφηνε τον σύζυγό της να προχωρά και να μιλάει".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.