Μητέρα δέκα παιδιών ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της μπροστά στα παιδιά της στο Βερολίνο

Nigina
Ηλικία: 45 ετών
Χτυπήθηκε μέχρι θανάτου: 30 Ιουνίου 2024
Κατοικία: Βερολίνο, Γερμανία
Καταγωγή: Τατζικιστάν
Παιδιά: 10
Δράστης: ο σύζυγός της
Η Nigina εγκατέλειψε το Τατζικιστάν, μια ασιατική ισλαμική δημοκρατία που ήταν παλαιότερα μέλος της Σοβιετικής Ένωσης, με την οικογένειά της και έζησε στη Γερμανία για αρκετά χρόνια σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Tempelhof του Βερολίνου. Η 45χρονη Nigina είχε 10 παιδιά, πέντε από τα οποία ζούσαν στο σπίτι και πέντε είχαν δικό τους διαμέρισμα.

Στις 29 Ιουνίου, τα πέντε παιδιά που έμεναν εκτός σπιτιού ήταν σε επίσκεψη. Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, η Nigina φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της μπροστά στα παιδιά τους.

Η αστυνομία κλήθηκε στον οικιστικό συγκρότημα στην Parkstraße γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η Nigina είχε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και ήταν θύμα βίαιου εγκλήματος. Ο σύζυγος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης φρόντισαν τα 10 παιδιά (ηλικίας από 1 έως 24 ετών) και τα μετέφεραν μαζί με δύο κατοικίδια ζώα σε άλλο μέρος. Το πραγματικό όνομα της γυναίκας δεν είναι Nigina.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.