Μητέρα έξι παιδιών μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της στο δρόμο του Βερολίνου

Leila
γεννημένος το 1991
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 29 Απριλίου 2022
Κατοικία: Βερολίνο
Προέλευση: Αφγανιστάν
Παιδιά: 6
Δράστης: ο σύζυγός της (42 ετών)
Στις 29 Απριλίου 2022, μια 31χρονη γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο δρόμο στο Βερολίνο-Πάνκοου από τον κατά 11 χρόνια μεγαλύτερό της σύζυγο. Οι δυο τους απέκτησαν 6 παιδιά. Η μητέρα πέθανε επί τόπου. Ο δράστης διαφεύγει με ποδήλατο, αργότερα παραδίδεται στην αστυνομία ή οδηγείται στην αστυνομία από δύο φρουρούς του κέντρου προσφύγων όπου διέμενε η οικογένεια.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.