Μητέρα έξι παιδιών μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο δρόμο

Zohra Mohammad G.
γεννηθείς: 1991
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 29 Απριλίου 2022
Κατοικία: Βερολίνο
Καταγωγή: Βερολίνο: Βερολίνο: Αφγανιστάν
Παιδιά: 6
Δράστης: ο σύζυγός της (42 ετών)
Στις 29 Απριλίου 2022, η Zohra μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο δρόμο στο Berlin-Pankow από τον κατά 11 χρόνια μεγαλύτερό της σύζυγό της. Οι δυο τους είχαν 6 παιδιά. Η μητέρα πεθαίνει στον τόπο του εγκλήματος. Ο δράστης διαφεύγει με ποδήλατο και αργότερα παραδίδεται στην αστυνομία, ή μάλλον οδηγείται στην αστυνομία από 2 φύλακες της προσφυγικής κατοικίας όπου διέμενε η οικογένεια.

Αργότερα αποκαλύπτεται ότι η Zohra είχε χωρίσει από τον σύζυγό της λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Υποβλήθηκαν αρκετές μηνύσεις, αναγκάστηκε να μετακομίσει. Το ζευγάρι είχε έρθει στη Γερμανία από το Ιράν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας. Εκείνη έμαθε γερμανικά, εκείνος όχι. Μετά το έγκλημα, "αριστερές" ομάδες διαδηλώνουν κατά των "αρχών και της αστυνομίας".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.