Λόγοι για τους οποίους πολλές δολοφονίες τιμής συχνά δεν περιλαμβάνονται στις επίσημες στατιστικές

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, εκτιμάται ότι 5.000 δολοφονίες τιμής αναφέρονται ετησίως σε διάφορες χώρες. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν ορισμένοι, οι δολοφονίες αυτές δεν περιορίζονται σε χώρες όπως το Ιράν, το Πακιστάν, η Ινδία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Συρία κ.λπ. αλλά συμβαίνουν και σε χώρες όπως η Δανία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες.
Επί του παρόντος, οι αναφερόμενοι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από τους πραγματικούς αριθμούς για διάφορους λόγους- Ακολουθούν ορισμένοι από αυτούς:

Ψευδείς αναφορές γύρω από τις δολοφονίες τιμής από μέλη της οικογένειας και μάρτυρες:

Ένας σημαντικός αριθμός δολοφονιών τιμής συχνά αναφέρεται με άλλους τίτλους εκτός από δολοφονία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άνδρες της οικογένειας θέλουν γενικά να ελέγχουν τις γυναίκες και θεωρούν τη γυναίκα ή το κορίτσι ιδιοκτησία τους, με αποτέλεσμα η παραμικρή ανυπακοή στις εντολές, παρόλο που αποτελεί ένα από τα πιο φυσικά δικαιώματα κάθε ανθρώπου, να θεωρείται επιβλαβής για την οικογένεια. Ως αποτέλεσμα αυτών των σκέψεων, στο όνομα της χαμένης φήμης, του ζήλου και της προκατάληψης, λαμβάνουν χώρα δολοφονίες που αναφέρονται ως αυτοκτονίες ή φυσικοί θάνατοι σε συνεργασία με άλλους μάρτυρες.

Τα ονόματα των κοριτσιών δεν καταγράφονται κατά τη γέννηση:

Σε πολλές χώρες, για διάφορους λόγους, τα ονόματα των θυγατέρων μπορεί να μην καταγράφονται κατά τη γέννηση. Στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές του Ισημερινού και της Κένυας, για παράδειγμα, η απόσταση από τα κυβερνητικά γραφεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την καταγραφή των παιδιών κατά τη γέννηση. Στο Μπαγκλαντές, οι οικογένειες πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος για να εγγραφούν και να λάβουν πιστοποιητικό γέννησης, το οποίο αποτελεί ένα μικρό εμπόδιο για τις φτωχές οικογένειες. Στο Καμερούν, οι μητέρες πρέπει να έχουν δύο μάρτυρες αν θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους. Επειδή τα ονόματα των κοριτσιών δεν καταγράφονται κατά τη γέννηση, οι ζωές και οι θάνατοί τους μένουν εκτός στατιστικών στοιχείων.

Συνεργασία της αστυνομίας με την οικογένεια του θύματος:

Η συνεργασία της αστυνομίας και η χειραγώγηση των γεγονότων στον τόπο του εγκλήματος κατά την αναφορά είναι ένας άλλος λόγος που εμποδίζει την πρόσβαση στα πραγματικά στατιστικά στοιχεία των δολοφονιών τιμής. Σύμφωνα με ορισμένες ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αστυνομία δεν εγκρίνει τη διενέργεια νεκροψίας, διευκολύνοντας την οικογένεια να αναφέρει τον φυσικό θάνατο του θύματος.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.