Ισόβια κάθειρξη για Σομαλό πρόσφυγα που σκότωσε την έγκυο φίλη του στη Σουηδία

Saga Forsgren Elneborg
Ηλικία: 20
Στραγγαλίστηκε: 29 Απριλίου 2023
Κατοικία: Örebro, Σουηδία
Καταγωγή: θύμα: Σουηδία, δράστης: Σομαλία
Παιδιά: κανένα
Δράστης: Φίλος
Στις 29 Απριλίου του περασμένου έτους, το πτώμα της Saga Forsgren Elneborg, 20 ετών, βρέθηκε από τη μητέρα της. Η Saga βρέθηκε στραγγαλισμένη στο κρεβάτι της στο σπίτι της στην πόλη Örebro.

Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε ότι είχε δολοφονηθεί τη νύχτα. Οι υποψίες σύντομα στράφηκαν στο φίλο της, τον 22χρονο Σομαλό μετανάστη Mohamedamin Abdirisek Ibrahim.

Αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα και κατηγόρησε άλλο πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ωστόσο, κατέστη σαφές ότι αυτός ήταν ο δράστης. Σύμφωνα με την εισαγγελία, η οικογένειά του, οι συγγενείς και η φυλή του δεν ήθελαν να δεχτούν ότι είχε μια λευκή Σουηδέζα φίλη. Το ότι περίμενε και παιδί μαζί της ήταν αδιανόητο.

Η λύση που βρήκε ο Μοχαμενταμίν ήταν να σκοτώσει τη Σάγκα. Τη στραγγάλισε ενώ κοιμόταν- εκείνη ήταν επτά μηνών έγκυος εκείνη τη στιγμή.

Στις 5 Ιουνίου, ο Mohamedamin καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Örebro σε ισόβια κάθειρξη για φόνο. Πρέπει επίσης να καταβάλει αποζημίωση άνω των 85.000 ευρώ στους συγγενείς της Saga.

«Η εισαγγελία απέδειξε επίσης ότι ο φόνος σχετιζόταν με την τιμή, κάτι που το δικαστήριο θεωρεί επιβαρυντικό παράγοντα για την επιβολή της ποινής».

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.