Ιστορία δολοφονίας τιμής

Soopika Paramanathan
γεννημένος: 1995
μαχαιρώθηκε: 10,/11. Φεβρουαρίου 2017
Τόπος κατοικίας: Ahaus / NRW
Καταγωγή: Αχάους: Θύμα: Ahaus: Δράστης: Αμυνας, Σρι Λάνκα: Νιγηρία
Παιδιά: μάλλον κανένα
Δράστης: Νιγηρία: (σε ηλικία 27 ετών)
Η Σούπικα είναι βοηθός πρόσφυγα στην Κάριτας στο Άχαους. Η οικογένειά της κατάγεται από τη Σρι Λάνκα. Σπουδάζει γερμανικά και αγγλικά ως δασκάλα. Ο Anthony δραπέτευσε από τη Νιγηρία το 2012, ζει στην Ιταλία για 3 χρόνια και έρχεται στη Γερμανία το 2015. Ζει σε ένα σπίτι προσφύγων στο Ahaus. Τον Αύγουστο του 2016 είχε σχέση με τη Soopika, την οποία τερμάτισε. Στη συνέχεια αρχίζει να την παρακολουθεί.

Τη νύχτα της 11ης Φεβρουαρίου 2017, σκοτώνει την κατά 5 χρόνια μικρότερη Soopika στο Ahaus σε ανοιχτό δρόμο με 22 ράμματα.

Τη μαχαίρωσε στο κεφάλι και στον κορμό. Θέλει να μεταφέρει την αιμόφυρτη γυναίκα σε μια βαλίτσα που έφερε μαζί του. Οι κάτοικοι καλούν την αστυνομία. Η Soopika πεθαίνει στο νοσοκομείο. Ο δράστης διαφεύγει αρχικά.

Η εισαγγελία του Μύνστερ ζητά ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Λίγες ημέρες αργότερα, συλλαμβάνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βασιλείας και εκδίδεται στο Μύνστερ. Η αίτησή του για άσυλο απορρίπτεται. Πιθανότατα είχε επίσης υποβάλει εκ νέου αίτηση ασύλου στη Βασιλεία.

Για τον Soopika γίνεται μια ινδουιστική κηδεία στο νεκροταφείο, αργότερα μια οικουμενική επιμνημόσυνη δέηση. Τον Αύγουστο του 2017 αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου του Μύνστερ. Τον Οκτώβριο, ο δράστης καταδικάζεται σε 13 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.