Ιστορία δολοφονίας τιμής

Saray Güven
γεννημένος: 1970
μαχαιρώθηκε: 20 Αυγούστου 2017
Τόπος κατοικίας: Αύγουστος 20 Αυγούστου: Φρανκφούρτη/M.
Καταγωγή: Φρανκφούρτη-Φρανκφούρτη: Φρανκφούρτης: Τουρκία
Παιδιά: Α: 3
Δράστης: Τουρκία: Hayreddin Tandogan (στην πράξη 51 ετών)
Η Σαράι είναι διαζευγμένη και ζει στη Φρανκφούρτη-Μπόκενχαϊμ με 3 παιδιά. Πιθανώς έχει σχέση με τον Hayreddin από το Erbach (κοντά στο Darmstadt) ο οποίος είναι γνωστός στην αστυνομία και παντρεμένος. Αγνοείται από τις 20 Αυγούστου 2017. Το κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκε για τελευταία φορά κοντά σε μια λίμνη κολύμβησης στο Nieder-Roden (Offenbach).

Ο ύποπτος καταζητείται δημόσια σε όλη την Ευρώπη. 6 ημέρες μετά το έγκλημα συλλαμβάνεται στο Κολμάρ (Αλσατία, Γαλλία). Το ένταλμα σύλληψης βασίζεται στην υποψία ανθρωποκτονίας. Εκδίδεται στη Γερμανία. Κατά πάσα πιθανότητα στέλνεται σε ψυχιατρική κλινική. Μια κόρη του θύματος περιγράφει τον δράστη όχι ως σύντροφο ζωής, αλλά ως διώκτη. Δώδεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή του, το πτώμα της Saray βρίσκεται σε ένα καταφύγιο πουλιών κοντά στο Münster (Darmstadt-Dieburg).

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις