Ιστορία δολοφονίας τιμής

Onalia Cendy
γεννημένος: 1990
στραγγαλίστηκε: 2020
Τοποθεσία: Ντόρτμουντ
Καταγωγή: Ιράκ / Κούρδοι / Γιαζίντι
Παιδιά: παιδιά: 4 (2-7 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Δράστης: ο σύζυγός της (41 ετών)
Την Καθαρά Δευτέρα του 2020 ο σύζυγος της Ονάλια καλεί νωρίς το πρωί την υπηρεσία ασθενοφόρων. Το πτώμα της Ονάλια βρίσκεται στο διαμέρισμα. Η αιτία θανάτου είναι "μαζική βία στο λαιμό". Ο άνδρας έχει συλληφθεί.

Πριν από πολύ καιρό, στις 13 Απριλίου 2004 (ή 2002), ο δράστης θα είχε σκοτώσει τη σύζυγό του, Siham, στη Χάγη, για την οποία φυλακίστηκε στην Ολλανδία για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια απελάθηκε στο Ιράκ. Εκεί θα είχε παντρευτεί και θα είχε έρθει στη Γερμανία το 2017 (ή το 2015).

Είναι επίσης γνωστό ότι η Ονάλια βρισκόταν ήδη στο καταφύγιο γυναικών λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Κατά τη στιγμή του εγκλήματος, η οικογένεια πιθανότατα ζούσε και πάλι μαζί. Μετά το έγκλημα, τα παιδιά τέθηκαν υπό τη φροντίδα της φροντίδας νέων.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.