Ιστορία δολοφονίας τιμής

Neda Dzhambazova
γεννημένος: 1969
Δολοφονήθηκε: Ιούνιος 2013
Κατοικία: Βισμπάντεν
Καταγωγή: Α: Πηγή: Wiesbaden: Δράστης: Βουλγαρία: Τουρκία
Παιδιά: τουλάχιστον 1 κόρη
Δράστης: ο πρώην φίλος της (40 ετών)
Η Neda και ο Ahmed συνδέονται εδώ και αρκετά χρόνια. Η Βουλγάρα εργάζεται στον τομέα της γαστρονομίας.

Στις 23 Ιουνίου 2013 το πτώμα της βρίσκεται σοβαρά διαμελισμένο σε θάμνο στο Μάιντς. Η αναγνώρισή της μπορεί να γίνει μόνο από μια δήλωση εξαφάνισης από την κόρη της.

Τον Οκτώβριο ο Τούρκος πρώην φίλος της Νέντα συλλαμβάνεται στο διαμέρισμά του στο Βισμπάντεν. Αρνείται το έγκλημα. Εκδίδεται ένταλμα σύλληψης λόγω σοβαρών υποψιών.

Στη συνέχεια, όλα τα ρεπορτάζ για την υπόθεση αυτή εξαφανίζονται. Θα ήμασταν ευτυχείς με συμβουλές! Το πραγματικό όνομα του υπόπτου δεν είναι Αχμέντ.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.