Ιστορία δολοφονίας τιμής

Melanie Rehberger
γεννημένος: 1988
δολοφονήθηκε: 25. Μάιος 2018
Τόπος κατοικίας: Α: Βερολίνο
Καταγωγή: Βερολίνο: Θύμα: Βερολίνο: Βερολίνο: Γερμανία: Βουλγαρίας / πιθανώς Ρομά
Παιδιά: μάλλον κανένα
Δράστης: αθίγγανος: (38 ετών).
Αυτή η δολοφονία μπορεί να μην είναι δολοφονία τιμής, αλλά συγκάλυψη απόπειρας βιασμού. Πρώτα τα γεγονότα: Στις 25 Μαΐου 2018, ο Stoyan πνίγει το θύμα, τη Melanie. Το πτώμα βρίσκεται 2 ημέρες αργότερα σε μια πράσινη περιοχή στο Pankow από έναν συλλέκτη μπουκαλιών. Ο τόπος του εγκλήματος λέγεται ότι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από αυτόν.

Λέγεται ότι η Melanie ήθελε απλώς να πάρει ένα φλιτζάνι καφέ το απόγευμα. Η αστυνομία βρίσκει ίχνη DNA που έχουν ήδη καταγραφεί στην Ισπανία - λόγω παλαιότερων εγκλημάτων. Βρίσκεται ένα καπέλο του δράστη. Ο αριθμός φακέλου XY αναφέρει σχετικά με την υπόθεση. Ο Στόγιαν καταζητείται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Στις 3 Ιουλίου συλλαμβάνεται από τους ερευνητές στο Burgos (βόρεια Ισπανία). Δεν επιθυμεί να εκδοθεί στη Γερμανία. Οι ισπανικές αρχές αρνούνται.

Ο Stoyan είναι γνωστό ότι έχει καταδικαστεί για ληστεία, διάρρηξη και πορτοφολάδες και ότι ζούσε "ως άστεγος σε πολυκατοικία που κατοικείται κυρίως από Νοτιοανατολικούς Ευρωπαίους", γεγονός που θα μπορούσε να υποδηλώνει οικογένεια Ρομά.

Ο Στόγιαν θα εκδοθεί στο Βερολίνο στα μέσα Αυγούστου.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.