Ιστορία δολοφονίας τιμής

Mehtap Savasci
γεννημένος: 1974
δολοφονήθηκε: 7 Οκτωβρίου 2014
Τοποθεσία: Kassel
Καταγωγή: Κασέλ: Τουρκία
Παιδιά: ασαφές, τουλάχιστον 1 κόρη
Δράστης: ο αδελφός της Mehmet (50 ετών)
Ο Mehtap Savasci προέρχεται από τουρκική οικογένεια και γεννήθηκε στη Γερμανία. Εργάζεται στο τμήμα ένταξης της υπηρεσίας μετανάστευσης στο Κάσελ. Στις 7 Οκτωβρίου 2014, την απαγάγουν νωρίς το πρωί καθώς πήγαινε στη δουλειά της. Οι γείτονες βλέπουν έναν καυγά. Αργότερα αναφέρει ότι είναι άρρωστη στον τηλεφωνητή ενός συναδέλφου της.

Ο μεγαλύτερος αδελφός της είναι ύποπτος ότι έχει σχέση με την εξαφάνιση. Αρχικά ζει στο Όφενμπαχ και αργότερα μετακομίζει στο Μάινταλ. Η αστυνομία βρίσκει ενοχοποιητικά στοιχεία για το φορτηγάκι του. Συνελήφθη στις 14 Οκτωβρίου. Η αστυνομία συνέχισε να αναζητά τον Methap.

Στις 7 Νοεμβρίου βρίσκει κανείς το πτώμα της θαμμένο σε έναν λαχανόκηπο στο Βισμπάντεν, το οποίο εντοπίστηκε μέσω των δεδομένων του κινητού τηλεφώνου του αδελφού της. Ο αδελφός είναι υπό κράτηση και σιωπά.

Τον Οκτώβριο του 2015 ο Μεχμέτ θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για φόνο από το περιφερειακό δικαστήριο του Κάσελ. Το δικαστήριο θεωρεί ως κίνητρο ότι το θύμα δεν συμμορφώθηκε με τις ιδέες του δράστη περί "οικογένειας και σεβασμού". Η υπεράσπιση είχε παραδεχτεί ότι εμπλέκεται στη δολοφονία, αλλά ότι τα στοιχεία ήταν πολύ αδύναμα για να καταδικαστεί.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.