Ιστορία δολοφονίας τιμής

Maryam H.
γεννημένος: 1998
μαχαιρώθηκε: 28 Ιουλίου 2019
Κατοικία: Ντόρτμουντ
Καταγωγή: Α: Ντόρτσικ: Αφγανιστάν
Παιδιά: 1 κόρη
Δράστης: ο σύζυγός της Mokhtar H. (24 ετών)
Η Μαριάμ ζει στο Zwickau της Σαξονίας και θα επισκεφθεί για λίγες εβδομάδες έναν φίλο της στην περιοχή Lütgendortmund του Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2019. Φροντίζει τα παιδιά τους (5 και 9 ετών). Αυτό είναι μάλλον ήδη μια απόδραση από τον βίαιο σύζυγό της. Η Μαριάμ δεν έχει άδεια παραμονής για τη Γερμανία, αλλά πιθανότατα για τη Σουηδία. Ενδεχομένως οι γονείς της ζουν εκεί και την έχουν "πουλήσει" στη Γερμανία.

Ο σύζυγος της Maryam έχει άδεια παραμονής για τη Γερμανία. Ταξιδεύει από πίσω της ή την παρακολουθεί. Τη νύχτα της 28ης Ιουλίου 2019, τη μαχαιρώνει στο διαμέρισμα της φίλης της και βάζει το πτώμα σε μια βαλίτσα. Σέρνει τη βαλίτσα 800 μέτρα σε μια αυλή και την τοποθετεί σε ένα γκαράζ ανάμεσα στα σκουπίδια.

Ένας φίλος μπαίνει στο διαμέρισμα της φίλης, βλέπει αίμα και καλεί την αστυνομία. Μια μεγάλη βαλίτσα λείπει. Στις 30 Ιουλίου, η αστυνομία συλλαμβάνει τον δράστη στο Zwickau. Δίνει στοιχεία για την τοποθεσία της βαλίτσας. Οι αστυνομικοί βρίσκουν το πτώμα της Maryam, το οποίο φέρει 76 μαχαιριές και σημάδια στραγγαλισμού. Η Maryam αιμορράγησε μέχρι θανάτου και στραγγαλίστηκε με ένα κορδόνι παπουτσιού. Ο σύζυγος μεταφέρεται αεροπορικώς στο Ντόρτμουντ.

Υπάρχει επίσης μια αναφορά ότι το ζευγάρι εισήλθε στη Γερμανία το 2016 και έχει ένα παιδί που δεν ζει στη Γερμανία. Ίσως είναι με τους γονείς στη Σουηδία.

Τον Ιανουάριο του 2020 θα ξεκινήσει η δίκη στο περιφερειακό δικαστήριο του Ντόρτμουντ. Σε μια φωτογραφία από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο δράστης φοράει φούτερ με το αποτύπωμα "give a fuck". Τον Φεβρουάριο καταδικάζεται σε 12 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η ετυμηγορία αναφέρει ότι η ανθρωποκτονία όπου το θύμα εκτίθεται σε τόσο έντονη επιρροή είναι "πολύ, πολύ ασυνήθιστη". Ωστόσο, η σκληρότητα δεν καθιερώνεται ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της δολοφονίας.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.