Ιστορία δολοφονίας τιμής

Mary Kamathi Waithera
γεννημένος: 1990
ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου: Ιανουαρίου 2018
Τόπος κατοικίας: Essen
Καταγωγή: Essen: Τανζανία
Παιδιά: κανένα
Διαπράττοντας: Ο δράστης: Halfan Halfan Ally (σε ηλικία 32 ετών)
Η Μαίρη έρχεται ως au pair από το Ναϊρόμπι στη Γερμανία το 2011. Γνωρίζει έναν Γερμανό στο διαδίκτυο και τον παντρεύεται το 2012. Εκπαιδεύεται ως γηριατρική νοσοκόμα και εργάζεται επίσης σε ένα περίπτερο. Εκεί τη βρίσκει ένας συνάδελφός της πεσμένη στο πάτωμα το πρωί της 17ης Ιανουαρίου 2018 με τραύμα στο κεφάλι.

Ο Halfan Halfan Ally είναι από την Τανζανία και έχει ήδη καταγραφεί για βία κατά της Γερμανίδας πρώην συζύγου του. Ίσως να είναι ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου και να είχε σχέση μαζί της. Ίσως μάλιστα η Μαρία να του έδωσε και χρήματα. Δεδομένου ότι το κίνητρο είναι ασαφές, είναι επίσης ασαφές αν το έγκλημα είναι φόνος τιμής.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.